31 Januari-09, v36+2

Hej hojj!

Idag har vi handlat lite kuddar och ett lakan till bäbissängen :) Kuligt!
570 kostade allt :O uscha va dyrt! haha men det är det nog värt ;-)
Sen kollade vi lite på bilbarnstol och åkpåse. Hittade några fina men det lutar åt att hyra barnstol dom första 6 månaderna och sedan köpa när man kan ha den i 3,5 år :-)...

Sen har vi käkat lite thaimat :D Gottigottgott och min sötnos åkte till sin kompis och jag stannade hemma och pluggade xD..
Projekt och företagande är gjort! YEY! Fast får se vad jag får för respons på det.
Kanske måste lägga till något.
Mitt företag skulle iaf gå med en jävla vinst ;-)
Smart är jag!
haha..

Nu vet jag inte vad jag ska göra.. Hundarna var jag och pappa ute med för en liten stund sen och jag sitter här och sitter. X rör på sig lite då och då för att säga att h*n finns. Mys!
Jag har tänkt på det att alla säger att dom saknar sina gravidmagar men jag kan faktist inte tänka mig in i det! haha.. Jag längtar mer än något annat tills den försvinner! Vill ha tillbaka min gamla mage och vill kunna känna mig smalare och finare.. Nu känner jag mig mest som en fet kossa :-P..
Och ryggen gör ont hela tiden nästan :-O..

Men men det är ju mindre än 3 veckor kvar nu eller ja mindre än 4 veckor iaf.. MEn vill intala mig att det är mindre än 3 veckor kvar :-D Haha..

Va ska man göra nu då?
Ingen som har några nya roliga bilder på bdb och förmodligen inget kul på tv :-P
Ingen älskling att peta på och störa och föräldrar som inte vill bli störda? :P
haha Jag får sitta här och ruttna och kolla runt efter söta bebisar eller nåt..

En sak som faktist faschinerar mig är att det känns som om det är jättemånga 92:or som skaffar/skaffat barn iår. Är det en slags trend att bli unga mammor eller är det bara jag som inte sett dessa innan?

Något att fundera på!

KRAM på er
//Ansa och X

30 Januari-09, v36+1

Fredag idag!
YEY!
haha..
Har fått lite pluggande gjort även idag! Stolt över mig själv ;-)
haha men får åka till skolan nästa vecka och hämta lite böcker :-)..
Sen har ju alla andra lov och jag med, haha. Känns som ständigt lov med pluggande hemma men men det är GÖTT!
Mycket bättre än att gå i skolan! Synd att man inte alltid kunde ha det så här. Jag pluggar och kämpar ju ändå.
Men aja..

Just nu sitter Fredrik i soffan bakom mig och löser suduko! haha. Sötnöt! Jag löste en nu innan honom.. Känns gött när man kan tycka att det är kul med samma saker!
Älskar verkligen sånna kluriga grejer om man inte sitter för länge med dom! haha.
Funderar på att köpa ett spel till Wii som går ut på att man ska klara olika sånna klursaker. Men vet inte om jag känner att jag har råd med det just nu.. Kostar runt 300 kronor.

Sen ska vi kolla film tror jag och ÄTA, haha hungrig som en varg är jag. Vi har inte ätit sen frukost(riktig mat alltså, men vi har ätit småsaker)
Igår kollade vi på Vicky, Cristina, Barcelona men den föll oss inte riktigt i smaken faktist , idag blir det till att kolla på Wild Child. Får hoppas att vi gillar den bättre och SJÄLVKLART ska vi dricka smoothie till det för er som är intresserade ;-).. haha..

X har hållt sig lugn och stilla idag men rört sig lite. Och idag är det bara 5 dagar kvar tills jag får veta när min godis kommer ut! haha..

Skolan känns lite mindre betungande idag när jag fått gjort lite och fått lite struktur på det hela men vi får se om några dagar/veckor känns det säkert skit igen xD.
På söndag blir det ledarskap och projektarbetesplugg!
OCh nästa vecka ska jag sätta igång med historian..
Psykologin kan jag göra på måndag eller söndag kväll.. (Förmodligen måndag då Fredrik inte är här :-( )
Men det är massa läkarbesök och sånt hela den veckan.. 4 sjukhusbesök på en vecka, vaddå rekord?
Jag kommer snart vara inneboende på sjukhuset :O haha..
Och på tisdag är det ungmamma grupp :-D Kuul.
Imorgon blir det lite plugg också :P kom jag på nu! haha.. Fredrik ska ju vara borta hos en kompis imorgon. Men kanske kan man skjuta det pluggandet till på måndag med så jag hänger med till hans kompis?
Får kolla med pappa. Den ska vara inne V.6 iaf som är nästa vecka så kanske bäst att ta det nu ändå?
Eller så blir det HÅRDPLUGG på Måndag, Tisdag och Fredag xD haha.. Och Onsdag kväll..

Har börjat få ganska mycket ont i magen nu med! Det är irriterande! Varför kan det inte sluta?
Det är ju inte riktiga värkar utan bara mycket förvärkar så det är så irriterande. Varför ska man ha förvärkar? Räcker det inte med att man ska få skitont när ungen ska ut sen? hehe..
Men ska bli underbart iaf!
Underbart ont!
Eller ja det kommer något underbart av det onda xD hehe..

Men nu tycker jag att alla får komma med lite namnförslag?!?!?!?!?!?
Give me some more ideas!

Annars döper jag den till Hugo-Liv ;-) I ETT NAMN!
Dedu Emelie!

HAHA

KRAAAAM
från
Ansa, Fredrik och X

29 Januari-09. V36+0

Imorgon är det Fredag :D Weeii!!
haha..
Inte för att det känns som någon skillnad nu när jag är hemma ändå men jag vet inte.. Det är gött med Fredagar ändå!

Fick lite frågor som kommentarer så tänkte jag skulle svara på dom här :-)

"åh så kul och följa dig och bebben! Ligger bs högt nu under graven? är de svårt att få ner de? va ligger de oftast på? kram!"
Svar: Va kul att du tycker det är kul ;-), hehe.. Just nu ligger det väldigt högt typ, det är svårt att få ner. Jag kan ta upp till 34 enheter insulin till maten för att sedan ändå hamna på 10 i bs. Men oftast brukar 34 enheter räcka :-P haha.. innan tog jag ca 10 enheter insulin till maten. Jag ligger just nu oftast mellan 2-10 :-P egentligen ska man nog helst ligga mellan 4-6 ungefär men det är ju skitsvårt! Särkilt när extra hunger eller sug sätter i.

"Vad spännande det måste vara nu!! Har du några namnförslag på X än då? Några favoritnamn? Man kanske tänker att min bebis ska heta "Kalle" men så ser det ut som en Gösta istället,haha.. "
Svar: Jaaa det är verkligen jättespännande nu! Att få se vem det är som legat där inne så länge och växt. Jag har en massa namnförslag faktist! haha.. Det kommer nya namn hela tiden. Det svåra är mer att hitta ett namn som alla involverade kommer överrens om! (Dom involverade är jag och Emil som jag tänker mest på, haha). Som tjejnamn ligger just nu högst på min lista, Emilia, Elvira, Miranda och Melinda och högst på listan för killnamn är nog Isak, Lucas, William och Elias.
Vi får se vad det är för liten krabat som tittar ut. Det kan nog säkert va så att man direkt ser vad den ska heta ;-) eller ser att den absolut inte ska heta något av detta, hehe.

Idag har jag fått gjort lite pluggande faktist! hehe.. Eller jag har gjort allt som jag kan och förstår hur jag ska göra. Sen ska jag be pappa om hjälp ikväll med projekt och företagande och nästa vecka ska jag försöka ta mig till skolan för att hämta historieböckerna och börja pilla med det :-).
Psyologin hade jag kanske kunnat göra idag men jag väntar och ser vad Thomas svarar min mamma på mailen. Önskar att vissa lärare kunde vara lika flexibla som vissa andra har varit. För vissa är det jätteviktigt att jag gör ALLT som alla andra gör(vilket jag inte kan nu när jag är hemma och gå till skolan igen är helt uteslutet!!!!!! Måste satsa på X och på vår/min hälsa nu!) och vissa har gett mig mindre saker att göra men som är de saker som är viktiga och "stora". Men som det är just nu så verkar det som att alla lärare nu på vårterminen tycker att jag ska göra ALLT som alla andra ska göra. En har till och med bett mig att komma tillbaka till skolan v.8 som är den vecka som X förmodligen redan är ute! Knepigt! Hur ska man göra?

Nee nu ska jag hitta på något vettigt tänkte jag.. Som om jag inte gjort vettiga saker hela dagen idag redan? haha
Känner mig stolt över allt jag fått gjort idag faktist!

Men men
Ha det gott
Kram från
Ansa och X

28 Januari-09, V.35+6

Heej!

36 hela veckor imorgon :-D
Detta betyder ju att den kommer klara sig med hel säkerhet om den kommer ut nu eller typ något sånt nästan ;-)..
Shit va fort tiden har gått ändå. I höstas kändes det som om det var en evighet kvar till lille plutten ska komma ut. Nästa vecka ska det ju bestämmas när h*n ska titta ut :-D Faan va kul.

Tänk då ska man få bestämma namn och ta på den massa kläder :-D haha.. Min egna lilla docka ;-)
Haha, Nää inte bara så men det är ju dom positiva sakerna ;-)
Det blir massa gråt och bajs och icke sovande med det vet jag så tro inte jag tror att det bara är en dans på rosor men nu vill jag mest tänka på allt underbart!
Ligga och krama på sin egen lilla bebis <3
Ta på den kläder och mysa :-D

Men sen ska man ju ta sig igenom en förlossning med.. Usch va läskigt.. ONT!
Men det kommer nog gå bra. Det är ju bara typ 1-2 dagar av massa år som man ska leva och det är ju säkert mer än värt det.. hehe..

Idag ska jag hem till Linda och gå på "tjejgrupp" och hade tänkt plugga lite men det har inte blivit av men jag tar det imorgon.. hehe.. Det blir säkert bra. Ska mysa med min älskling idag hade jag tänkt :D Han var lite för sjuk för att gå till jobbet. Var så himla skönt att krypa upp hos honom i morse efter att vi hade ätit frukost. Egentligen brukar jag ju ligga ensam då :D Men såå sköönt att slippa det denna morgonen..

Nu ska vi kolla film tror jag..
Ska bara kolla mitt blodsocker först. Låg på 10 innan men jag är så sjukt hungrig hela tiden!! Förstår inte varför :S.. Fick äta en morot men är fortfarande hungrig xD Usch..

Blodosckret har iaf blivit lite bättre sen innan. Ska bli skönt att sen när amning och sånt är klart att man får tillbaka sitt normala blodsocker igen! Ska försöka se till att sköta mig då också så att man kan må riktigt bra ett tag.. :-)

Kraaam på er alla
och tack till er som lämnar kommentarer! :-D
Blir jätteglad när man hör av dom som läser bloggen..
Fick en jätterolig kommentar förut! Från en som hade googlat efter mig :-D
TACK!

//Ansa, fredrik och X

27 Januari - 09, V35+5

Halloj!

Igår fick vi veta att det var den 4e februari som det bestämms när lilla X ska komma ut!
Det är då vi ska till halmstad och kolla lite :-)

Kuuul och spännande!

Satt och försökte göra min datakunskapsläxa nu men sen fattade jag inte ett skit. haha så det sket sig.
Jag kommer inte orka bry mig om att gå till ungmamma gruppen idag heller. Det är en av dom sakerna som är roliga men kändes för jobbigt när jag ska jobba med skolarbete idag och sen måste jag springa ner till pappas jobb för att isåfall hämta bilen för att ha en chans att hinna och så måste hundarna gås ut med och jag måste duschas och sen så kommer ju min älsk idag <3

Uscha.
Det är ingen bra dag idag känner jag.. Men men..
Det blir säkert bättre sen! :-D

Ha det gött
//Ansa och X

25/1-09, v35+3

Hej hopp!

Sitter hemma hos Fredrik nu! Min gamling bli 21 idag ;-)

Vi var på universeum och hade jättemys :-D..

Grattis på mitt hjärta <3


Är så sjukt trött nu så det är inte sant! Och idag hade jag min första verkligen jättesug efter något speciellt!
Jag var bara tvungen att ha gelehallon.. Men som tur va var alla affärer stängda xD haha.. Men det va fruktansvärt! Precis som om man inte skulle kunna leva utan det..

haha..

Men X ligger lugnt och stilla i magen och imorgon är det dags för barnmorsketräff och föräldraträff..
Kul eller nåt..

Aja nu orkar jag inte skriva mer men det har vart en lyckad helg och jag har fått MASSOR med fina barnkläder :-D

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

23 Januari-09, v35+1

Hejsan!

Idag är en ny dag med nya saker som händer.
Vad har då hänt?

Typ ingenting! haha

Vaknade med ett lågt värde på 2,0 imorse. Sen gick jag som i trans upp och åt. 2 söta drickor(typ som mer), ett stort glas oboy med grädde och smörgåsrån med oboypulver på. Måste jag säga att jag inte var närvarande när detta hände och vaknade upp när jag satt där och åt?

Läskigt va konstiga saker jag stoppar i mig när jag är för låg ibland! Hur fan fick jag för mig att ställa mig och vispa grädde till varm oboy när jag låg på 2,0?
Någon annan som gjort sånna tokiga saker när dom varit låga?

Jaja men sen somnade jag om iaf och vaknade inte fören 11 då jag fick för mig att Fredrik hade dött i en tågkrasch och sprang upp och ner för trappan 3 ggr innan jag bestämde mig för att starta datorn och kolla om det stog något om det på internet. När det inte stog någonting så skickade jag iväg ett sms till honom som jag sen fick svar på lite senare och inte fören då lugnade jag ner mig. Knasigt värre!

Jag har vart ute med hundarna på en promenad också vilket var jätteskönt! Sen har jag plockat disk och lagat mat :-D..
Nu sitter jag här igen och känner att jag ändå gjort rätt mycket idag men ändå har jag så mycket tid kvar att förspilla.
Fredrik slutar vid 16 men lär inte komma hit fören typ 17.10 tidigast så jag har lite tid att slå ihjäl..

Mamma och pappa ska på bio ikväll vilket innebär att jag och Fredrik blir ensamma här :-D MYYS! med två små skithundar då förståss ;-). Man kanske ska köpa lite extra mys till ikväll och göra ett litet förfödelsedagskalas för min skatt? Han fyller ju 21 på söndag :-O Gamla gubbe ;-).. Kanske lite smoothie? Eller fuska och ta en liten bit glass med hallon och mörk choklad? MELON!!

Mmmmm va jag blev gottesugen nu! Uscha!
Väck alla tankar! VÄCK!

Ska ner till Halmstad den 4/2 och kolla sjukhuset och förlossningen där :-) Ska även kanske bestämma då hur som är bäst att göra med att tvinga ut min X. Jag ska ha bedövning har jag bestämt iaf.. MASSOR med bvedövning.. haha..
och dagen efter den 5e kanske det ska bestämmas när den ska tvingas ut också.. Läskigt. Men skönt ska det bli att veta! Vill få ut min skatt nu! Den är tung att bära på!

Nää nu ska jag kolla runt lite på andra fräcka saker på internet ;)
Vi hörs när vi hörs!

Kraaaam
Ansa och X

22 Januari-09, v35+0

Hej hej!

Jaa, du har nog rätt Fia Sparkdräkt heter det nog det jag köpte ;-)

Idag är en riktigt trött dag.. Somnade inte så sent igår ändå! Men när man skulle upp klockan 5 med Fredrik trodde jag att jag skulle dö av trötthet. Usch, någon dag kanske man börjar bråka på morgonen för att man är så trött.. Men lyckades undvika det idag även om jag va sjukt trött och tjurig.. haha.. Sen kanske det är för att fredrik är så allmänt gullig också och tar bort det mesta av mitt surhumör ibland ;)

Idag ska jag jobba på coop för första gången ;) haha.. Woow!
Kommer nog bli bra men jag är trött som jag vet inte vad!
Ska bli lite kul iaf. Sen kommer Fredrik hit och då ska jag krama sönder honom. Att man kan sakna någon så mycket när man är med den varje dag?

Kan passa på att tipsa er om en bok med.
Marley och jag heter den och den är JÄTTEJÄTTEBRA!! haha.. Den verkar kanske inte så bra när man hör om den men den fångar en verkligen!
Det handlar om en hund som heter Marley. Hussen till Marley är den som skriver och man får följa Marley och hans familj från att han köps till att han dör. Det händer många roliga och tokiga saker i boken och även tråkiga.
Jag är sämst på att skriva och berätta om böcker men den är iallafall skitbra!! :D

LÄS DEN!

haha..
Snart ska jag iväg och träffa Linda och ta en fika. Kuligt.

Men men..
Ha det så gott så skriver jag kanske senare eller imorgon! :)
Kraaam!
AnnaLisa och X

'
Några ytterligare bilder så ni ser håret bara ;-D

21 Januari-09, v.34+6

Heeej hopp!!

Nu har mamma och jag varit och handlat lite :D
Har tagit bild på det så det kommer la upp någon dag i framtiden :D
Vi handlade tre vita små dräkter.. Vet inte riktigt vad dom heter än men en av dom var tröja, byxor och strumpor i ett typ. Liksom allt :P haha.. Dom andra var sånna där tröjor som man knäpper i rumpan :-D
Jättefina!
Sen köpte jag nappar och nappflaska :D haha.. Bara för att jag ville!
Vi köpte lite blöjor, tvättservetter och amningsskydd med.
Jättekul och lyckad shoppingrunda även om jag var trött, hehe.

Snart är det löggdags för mig.., men ska lägga in en bild så ni ser håret men varning för jag ser ut som en mupp just nu! hahha



Nää nu är det sovdags för oss gamlingar.. Imorgon blir det till att pröva lyckan på coop och jobba lite :-D

Wiieee!!!
Hoppas jag inte är för trött!! hehe..

Idag har även Fredrik kommit hit :-D
Efter han spelat trummor. Även om det va meningen att han skulle hem!
MYS!

Kraaam från
Ansa, fredrik och X

21 Januari-09, v.34+6

Hejsan!

Imorgon är det redan 35 hela veckor som gått!
Mindre än 5 veckor kvar alltså.. Läskigt.

Jag fick lite mer utmärkelser men jag orkar inte lägga ut bilden och allt igen men fick den av två jättebra tjejer som har jättefina bloggar

Camilla och Linda

Idag har jag ju varit hos frisören :D
Ska se om jag vågar ta en bild nu och lägga ut men jag är inte sminkad så får se med det.. hahah
Sen har jag bara vart ute med hundarna lite och läst hela dagen och detta har gjort mig slutkörd!
Sover så sjukt dåligt plus allt som har med graviditeten att göra. Ett svängande blodsocker gör en inte pigg!
Men snart ska iaf jag och mamma iväg och kolla på lite bebis saker :D KUUUUL!! haha

Förde över en tusenlapp ifall jag känner att jag verkligen vill köpa något.. Vet inte varför men känns som om jag verkligen vill ha en napp hemma.. Det kanske egentligen är det sista man behöver.. haha.. MEn har en känsla av att jag kommer köpa en napp och kanske en nappflaska idag för att jag så förbaskat gärna vill ha det och inte för att det behövs! hahah

Jaja,
Men nu ringde mamma och säger att hon kom :-D
Ni får nog vänta tills imorgon med att se en bild ;)
Hold on, be strong!

Kraam!!!
//Ansa och X

20 Januari-09, v34+5

Heeej hopp allihop!



Jag har fått den här fina utmärkelsen av Fia.. TAAAACK :-D Gjorde mig jätteglad! ^^

Regler 1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera till så många du tycker är värd det.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Jag nominerar:
Linda


Till dagens händelser!
Det har faktist inte hänt mycket alls idag! Som tur är!
Så himla skönt att det inte är någon skola och tur också! Mådde som jag vet inte vad imorse. Höll på att döda min diabetessköterksa när hon ringde mig klockan 9 imorse och lät pigg och glad. haha..
Ingen Fredrik hade jag att klaga för heller. haha.. Men men sov vidare till klockan 11 iaf då fick jag ett samtal till att jag hade fått 600 kronor för mycket på mitt konto som jag var tvungen att betala tillbaka.. haha tråkigt men jag var beredd på det som tur var.
Sen tog jag mig en dusch och gjorde mat och la mig och läste lite. Då var klockan redan 14:30 och jag fick småspringa till pappas jobb för att hämta bilen och åka till ungmamma gruppen som höll på till 16:30 för min del! Så kul och se alla små bebisar :D Såå sööööta små troll! haha.
Sen hämtade jag fredrik och pappa och var ute en snabbis med hundarna. Efter promenade la jag och Fredrik oss i sängen och halvdog! haha.
Sen åt vi, kollade tv och nu sitter jag här och skriver..
Sen är det sovdags!

Hur kan man vara så trött? Har ju inte gjort ett piss idag nästan? Och är fortfarande hungrig fast jag är mätt..
Shiiet så många konstiga känslor man har nu!

Imorgon blir det till att klippa sig! :-)
Får hoppas att man blir nöjd men det blir jag nästan aldrig.. haha..
OCH imorgon ska jag plugga!!!
Och maila alla lärare! Fast får höra med mamma först vilka hon fått svar ifrån..

Jag känner mig urtrist och skriver bara om tråkiga saker..
Är det något speciellt någon undrar så är det bara till att fråga!! :D

Kraaaaaaaaaaaaaaam
Ansa, x och Fredrik <3

Bilder på mig från att graviditeten började....


5 Juli. Min 18 årsdag. Nytatuerad och ovetandes om min Graviditet..

4 Augusti då jag började komma tillbaka lite smått till verkligheten.. Fick reda på Graviditeten den 8 juli och sen låg jag hemma och mådde dåligt jättelänge. Alltså inte mådde dåligt på Psykist utan fysiskt. Spydde som en galning varje dag och kunde inte göra mycket mer än att ligga i sängen..

22 september.
v 17+4 såg magen ut såhär. MAGE kom tillbaka!!! hahah...

29 september.
Då låg blodsockret fortfarande bra.. Skolan funkade och jag mådde bra! Det syns!

Btw, ska jag verkligen färga håret mörkare?
Jag gillar mitt blonda hår massa blondt :(

16 December. V 29+5
Så stor var den inte än.. Som ni ser har den ploppat ut som bara den på slutet!

2 Januari - 09
v 32+1
I slutet av december började X växa till sig ordentligt!

Idag
v34+4
Bamsebebis <3

Trött men glad jag!

Nu ska jag nog sova snart.. Typ.
Har bara tagit bilder från Camen nu så det kanske kommer bilder från den andra kameran någon dag men dom är så många att gå igenom så det tar vi när jag orkar :-D

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!

19 Januari 09, v34+4

Hej hopp!!

Idag har jag vart hos doktorn och kollat tillväxten på lilla X.
H*n ligger nu 30% över kurvan och har tagit ett jätteskutt!
Dom kommer inte vänta till den 25e Februari med att låta den komma ut utan dom kommer sätta igång det tidigare.. Kul men ändå tråkigt. Att det ska bli så?

Vill ha bra blodsocker igen!!!!!!
Idag har jag mest haft höga värden och några låga. Men det gäller ändå att hålla skenet uppe och inte klaga för mycket. Jag klagar för mycket även om jag vissa gånger håller inne det jag känner.

Uscha!

Jaja men så nu är det iaf så att jag blir mamma någon gång mellan 5-25e februari :-D.. Haha.
Hoppas på ett tidigare datum för att jag vill ha ut den men ett senare datum för att man vill ju att ens bebis ska må bra!
Men shit liksom! INTE LÅNGT KVAR NU!
Sen har jag min lilla plutt <3

Fredrik är inte här idag.. Tråkigt :-(
Men men han kommer ju imorgon :-D Han var med när vi kollade ultraljud och jag gjorde massa andra konstiga tester idag :P.. Haha dom kollade hjärtljud och om jag hade sammandragningar med typ. Den ska jag göra nästa måndag med. Det var faktist rätt kul att kolla på..

Kul att Emelie var här med :D

Nu är det iaf bestämt att jag ska föda i Halmstad och det blir säkert jättebra :-D
Får hoppas dom är trevliga och snälla där nere ;-)...

Sist och till den minsta(fast tjocka)
X
KOM UT!!!
Det är tungt att bära på dig! Du väger ju redan över 3 kilo!
En klump är du! Min klump.. En kärleksklump!
Jag vet två klumpar som består endast av kärlek.
Det är X och Fredrik <3
Ni är bästast...

Kraaaaaam!

Bilder på mig och X


18 Januari 09, v34+3 SÖNDAG

Söndag igen då! haha.

Söndagar är bra sega... Det har även denna varit.
Tiden går segt som  bara den och det finns ingenting att göra typ.

Vad har vi då gjort idag?
Vi har ätit frukost och kollat film, sen har vi tagit hand om kläderna som vi tvättade igår som inte kunde torkas i torktummlaren eftersom den är sönder IGEN! Vi har också spelat lite på blip.se mot varandra.. Ansa is the WINNER!! haha de flesta gångerna iaf ;-)..
Sen har vi lagat lite mat typ och ätit och nu sitter vi här igen. Fredrik spelar lite guitar hero och jag skriver på min kära blogg. Sen ska vi ta en promenad och sen ska vi bada.

Fredrik ska sova hemma på måndag :-( USCHA! haha..
Är så van vid att ha honom här nu... Helt sjukt.

X har varit väldigt still på senaste tiden och blodsockret har blivit lite bättre tror jag iaf. igår hade jag bara 2 höga värden men ett av dom var på 14. Inte bra.

Läkarbesök imorgon. Emelie och Fredrik ska följa med :-D.. Så imorgon får jag domen att X är en riktig tjockis :-D
Haha vackraste bebisen ändå ;-)..

Så gött att inte ha skola nu iaf. Men ska ju dit klockan 10 imorgon och skriva ett prov men annars äre lugnt ;-).
.
Nu vet jag inte mer vad jag ska skriva..
Om det är något du undrar så fråga :-D

KRAAAAM
Ansa och X

17 Januari 09, v34+2

Hojj hojj!!

Idag har det vart en sjukt seeeg dag!
Har inte velat någonting direkt xD haha.. Men vi har iaf tvättat alla kläder nu :-D Både mina och Fredriks så nu behöver man inte tvätta på ett tag iaf och så har vi bakat ett bröd som jag tror kommer bli jättedåligt :P haha det ligger nere i ugnen nu iaf. Sen ska vi nog ta på oss lite av våra nytvättade kläder och gå och fika! Bara myyyys!

Jag har inga pengar dock så Fredrik får betala, haha. Men usch, jag har ändå kommit på att jag inte gillar att bli bjuden så mycket :-S.. Fast idag ska jag faktist låta han betala eftersom jag har 0 pengar :-P.. Så det ska bli myys ändå.

Inatt har jag vart jättelåg i blodsocker. På teatern igår kväll låg jag på 3 i blodsocker i över en timma och sedan efter jag ätit choklad(vilket jag inte får äta för att jag går upp för mycket på det) hamnade jag på ungefär 5 i blodsocker som jag låg på hela kvällen och när jag la mig. Sen inatt vaknade jag klockan 2.30 ungefär tror jag. Då låg jag på 2,3 och imorse när jag vaknade vid 8.30 låg jag på 3,9. Men efter frukosten gick jag som vanligt upp till 10 :-S och då mådde jag uselt efter att ha haft så lågt blodsocker i så många timmar. Men kom ner mig iaf efter typ två timmar.. så sen har jag legat bra typ fast jag blev låg igen vid 15 tiden...

Vill bara att blodsockret ska ligga jämt och att jag ska lära känna min kropp igen!!!

Catta, jag fick ju en kommentar från dig om blodsockret vid amning och så.
Blir man mest och mer bara låg efter födseln? Och vid amning?
Eller är blodsockret fortfarande lika hoppigt mellan högt och lågt?
Måste komma ihåg att fråga detta vid ett doktorbesök med men när man väl är där glömmer man alltid.

Neee nu ska jag ner och kolla till brödet och fredrik ska hjälpa pappa bära in matvaror..

Ha det gott så hörs vi när vi hörs!

Kraam
Ansa, X och Fredrik

16 Januari-09, 34+1

Heeej!!

Idag har jag vart ledig från skolan. GÖTT!!
Började med att gå till frisören och beställa tid så nu på Onsdag så ryker mitt hår :-O inte allt men lite iaf. Tänke också färga det lite mörkare. Så man ser mer mammig ut B-) hhahah nää skojja.. Inte så man ser mammig ut men det kommer jag väl göra? Men kände för det iaf.
Sen var jag nere på ett annat ställe och färgade ögonfransarna och ögonbrynen. Varför det vet jag inte men det va kul och testa (mamma betalade) haha.. Bra att ha mammor ibland. Eller asså jag hade faktist ett presentkort på där jag färgade fransarna och så men frisören ska mamma betala iaf :-P.. Och presentkortet kommer från mamma.

Hon är rätt bra ibland min mamma ;-).. (När hon inte bråkar med mig då! *HOST*jag bråkar med henne*HOST*)

Senare idag ska vi gå på Mary Poppins, kuuuuul.
Det blir Fredrik, Jag, Mamma, Pappa, Emelie och Farmor. OCH idag är det fredag vilket innebär att om några timmar är det helg och jag får spendera två hela dagar tillsammans med min älskling ;-)..

Och eftersom vi har kört en positiv bana idag tycker jag att vi fortsätter med det. Coop ringde igår och undrade om jag ville jobba för en gång skull :-D Wiiiieee!!! Tjäna, tjäna, tjäna lite pengar! Med betoning på lite 285 eller nåt men ändå :P Alltid något att lägga undan i sparkassan.. Kanske kan bli ett par byxor till X?
Kanske mår jag så bra för att jag inte behöver gå till skolan?

Men nu till något mindre roligt. Hade förvärkar som fan inatt! Låg säkert två timmar och våndades. Skitont gjorde det. Började nästan tro att det var något på gång men sen somnade jag och idag har det bara gjort ont en gång så får hoppas att det inte var något men ska säga det till doktorn på måndag iaf. Undrar varför?

Ska snart hoppa in i duschen men ska bjuda på lite bilder på mig själv som jag tog nu. Tänkte man skulle se mina fransar och så men det syntes inte så mycket men ni kan få njuta av att titta på mig ändå! haha..
P.s Jag är på bra humör idag! D.s



HAHA..

Snygg, jag vet.. Eller inte men ändå..

Alltid kul med lite bilder :-D

Neee nu ska jag nog studsa in i duschen!

Ha det så gott..
Kraaaam!

15 Januari 09 - v.34+0

Hojjj!!

En ny vecka är här! VECKA 34 weeehooo! haha..
bara 6 veckor kvar
6 veckor av smärta och jobb! haha.. Och massa andra fantastiska saker!
Förmodligen sista dagen jag är i skolan ändå! Det är gött som fan.. Sitter på datorkunskap nu eller jaa den har slutat och jag är klar. GÖTT GÖTT.. Men ska hit på måndag och göra lite engelska bara men annars är det slut. SÅ SKÖNT..

Jag är TÖRSTIG... Hög kanske? Ska kolla det sen men förmodligen är jag det som vanligt även om jag nu tar 29 Enheter till maten.. Läskigt ^_^

Borde man inte bli resisten mot insulin om man tar så mycket?

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Nu ska jag gå :-D

14 Januari 09 - v 33+6

Heeej!

Idag är det bara 6 veckor kvar! Helt fantastiskt...
Men vill ha ut den nu. Börjar må så dåligt att det inte är sant.
Min svenska lärare gjorde en riktigt ful grej idag som har gjort mig asförbannad också!

Jag var tvungen att göra den där muntliga redovisningen som jag pratade om i tidigare inlägg. Eftersom annars så skulle vi få sämre betyg, vi hade ett snack med henne om detta innan lektionen och försökte få henne att förstå eller komma på en lösning. Att det skadade min hälsa att jag var tvungen att ställa mig där uppe rörde inte henne ryggen! Detta gjorde ju att vi var tvungna att ställa oss där framme. Det gick helt okej men blodsocker hamnade högt senare och stressen jag kände ska vi inte snacka om. Sen hade hon mage att vända sig om och säga till mig " det där gick ju bra" när vi var klara.
Hur som helst. När lektionen började lida mot sitt slut så säger hon "Jaaa, och ni som inte hunnit redovisa idag kan ju lämna in skriftligt till mig nu efter lektionen"

Jag trodde jag skulle svimma, att jag skulle dö eller iaf döda henne!

VARFÖR skulle dom som inte har några som helst MEDICINSKA skäl till att slippa ta det muntligt om jag som har medicinska skäl till att slippa göra muntligt, varför ska dom slippa och inte jag?
Varför var det så viktigt att just jag gjorde muntligt?
Jag fattar inte hur människan tänker. Det sårade, gjorde mig arg och fick mig må jävligt dåligt.
JAG HATAR DEN LÄRAREN! Får dom göra så ens?
Tur att jag inte ska ha henne mer ändå.

I allafall GODA nyheter är att jag kommer gå VG i marknadsföring och att Pedagogiskt ledarskap inte kommer bli så jobbigt under vårterminen! Bildläraren och stylist läraren har vart supertoppen när det gäller bemötandet!

Senare på dagen var jag på sjukhuset idag igen och tog lite prover :-)
Hoppas dom ser bra ut xD haha..

Doktorn blire den 19e. På måndag. Vill egentligen att det ska bli nu! Vill veta hur stor X har blivit nu när blodsockret har skitit sig totalt!


Jaja..
Imorgon får jag försöka vara positiv i mitt inlägg men nu ska jag och Fredrik ner och sova :-D

KRAAAAM på er
//Ansa och X och Fredrik :D

Svårt att sova....

Det är svårt att sova när blodsockret aldrig blir bra!
Det har legat högt i princip hela dagen. Mellan 9-15 har det legat ungefär och ibland ligger det på 4 eller lägre.
Nu ligger jag på 3.9 och ska ner och äta snart men jag känner typ att jag inte orkar! Det är illa!
Vill ligga där nere nu och krama om min älskling som ligger och sover och snart ska upp till jobbet, inte vara uppe och äta!
Sen kommer jag väl hamna på 15 igen! X kommer växa och skolan har ingen förståelse för hur det är. Vill bara lägga ner hela alltet!
Kommer nog inte gå mer till skolan. Varför ska jag försöka vilja lösa det med dom och förstöra min och X hälsa när dom inte vill lösa det för mig?

Jag orkar inte!

Har haft mycket förvärkar idag. Jobbigt! Fredrik är världens gulligaste som står ut med allt mitt gnäll och tjat! Ställer upp på alla sätt och vis.
Hoppas du inte tröttnar på mig älsk! Lovar att det ska bli bättre, tror jag. Hoppas jag!

Jag vill bara få ut X nu så att blodsockret kan bli normalt. Vill få ut X så att jag kan förstå mig på min kropp igen lite mer.

Till något som är positivt så fick jag ett samtal från Mine idag :-D KUL!! Saknar henne något enormt mycket. Men men bara 5 månader kvar tills du kommer hem ;-).
Fredrik fick en för tidig födelsedagspresent idag :-D En bok som han har haft innan men som försvunnit. Tror han blev glad :-D haha. Vi har kollat i den ganska mycket idag iaf. Den handlar om vilken mat som är bra och vilken som inte är det. haha. Känns som om jag vetat vad som är bra och dåligt innan men inte velat inse det. Nu gäller det att ta sig i kragen och inte köpa dom sakerna som inte är nyttiga alls. Tror den är jättebra iaf och kommer hjälpa mycket :-D. Man kan ju kolla i den när man gör matlistor.
Paulúns shoppingguide heter den. Faktist riktigt intressant och kul att läsa i! Trodde jag aldrig att jag skulle tycka! haha. Kanske fredrik som inspirerar mig att vara lite nyttigare och noggrannare med vad jag äter. Good work!

Passade på att betala boken nu med när jag inte kunde sova! haha. Beställde den på adLibris! Det var faktist skitbra! Något jag ska göra igen om jag behöver en bok. Frakten var helt gratis och den kom direkt hem till brevlådan efter bara några dagar! Tycker jag är fantastiskt. Adlibris har en ny kund iaf. Jag tycker att ni som vill ha någon bok och funderar på att köpa verkligen ska testa där! Billigt och bra var det!

Kanske ska berätta lite vad som hände hos sjuksköterskan idag med?
Hon mätte magen(livmodern?) den är 36 cm och det är FÖR mycket. Nu ligger X långt över skalan som det ser ut som. Usch! Den kommer säkert väga 5 kilo eller nåt. HAHA men jag får se det positivt och lyssna på Fredrik som ändå säger att den då kommer vara den finaste bebisen ;-). För det står det i boken som jag fick av Fredriks syster. Så mysigt att ligga och lyssna på honom när han läser ur den för mig lite varje kväll! Jag har verkligen gjort ett kap när jag "valde" honom! Att man kan ha sån tur?

HAHA. 4,3 ligger jag på nu utan att jag ens har ätit något? Kanske är det så att man går upp i blodsocker av att skriva blogg?

Är nog fortfarande för pigg för att somna dock. Kan ju passa på att ge er ett tips som vi läste i Fredriks bok idag! Salami är jättedåligt pålägg och man bör hellre äta skinka. Om det inte är så att man är skogshuggare! haha. Hur många är det som är skogshuggare egentligen och hugger med vanlig yxa?.

OCH sen så läste jag att messmör faktist är ett bra pålägg *HOST*för dom som är aktiva*HOST* med mycket järn och bra fett i sig! Men med mycket kolhydrater(inte bra för diabetiket :-(...) MEn ändå! Ett bra pålägg vilket innebär att det kanske inte skadar om jag har det på mackan någon gång då och då? När X kommer ut då förståss och jag inte lider av massa höga blodsocker och omöjliga svängningar :-P.
Blodsockret som var så himla bra och skönt i början? Bara massa låga och bra värden jämt? Varför kunde det inte fortsätta så? hahah..

Nää om man inte skulle ta och gå ner och äta något litet och sen försöka lägga sig igen. Eller iaf lägga sig och krama om den mysigaste personen i världen lite till :-D.
Ska bara ta ett blodsocker till...

håll i hatten.....................


Blodsockret ligger nu på..............

Efter en halvtimmes bloggskrivande.............


med en början på 3,9....................


en fortsättning på 4.3...............

Så ligger det nu på..................



Taammmm tammm tammmmmm tammmm.....


Trummvirvel..............


3,6

Humm någon som kan förklara dessa konstiga upp och nergångar?

Nepp nu är det läggdags och äta!
klockan är ju redan HALV ETT!!
Uschanemej!

Natti natti från en
Ansa som inte kan sova
och en X som förmodligen inte har någon aning om vad som händer!

13 januari 09, v.33+5

Ett inlägg till
Lite kort iaf.

Jag och fredrik ska kolla film nu :-)
Har vart på ung mamma grupp och hos barnmorskan idag. Ska ner dit imorgon med till barnmorskan för hon kunde inte ta prover idag.
Ung mamma gruppen va kul. Det va 5 bebisar där idag :-D En va bara 3 veckor gammal.. Såååå söt.
Sen va det nog 4 gravida eller 5 kommer inte ihåg riktigt men många va vi..

Ha det gottigt!

Kram
Ansa och X!

13 januari 09, v.33+5

Heeej!

Idag har jag vart i skolan en liten sväng men inte har det blivit något gjort där ;) haha.

Jag frågade sköterskan om det där med tiden och saken är tydligen den att dag nummer 1 kallas dag nummer 0 och sista dagen är 29+6 och inte 40+0 det var någon trevlig och smart läkare i lund eller nåt som hade kommit på det där :P haha.. och förvärkar hade hon inget svar på varför man hade det men hon sa att det var fullt normalt. MEN DET ÄR JOBBIGT!

Och inte kan jag sova på nätterna nu längre xD haha. Antingen mår jag för illa eller så har jag ont eller så. Det går bara inte liksom!

Men igår var en underbar dag då jag fick tre blommor av min älskling <3 hihi.. En för varje månad som det varit vi två <3. Han är för goooo!

Aj aj aj nu gööör det ont! Bajsbebis! hahah.. Det vill man kalla den ibland men det är den bästa bebisen som finns <3.

Nää nu ska jag försöka jobba lite svenska eftersom jag och linda (vi i ett nötskal) gick och fikade istället för att plugga svenska förut. Vi är smarta och duktiga tycker jag!

KRAAAM!

12 Januari - 09, v33+4

Hej hej!

Ny morgon, ny dag och nya möjligheter. Eller hur? :-D

haha..

Inte ätit lunch än men känner typ att jag inte orkar. Efter frukosten imorse låg jag på 14 igen :-/. Ska testa imorgon att äta ännu mindre. Kanske är det jag måste göra men ska jag då gå hungrig? aja. Jag kunde iaf inte riktigt somna om efter att fredrik hade gått så låg vaken till typ 8.30 innan jag somnade vilket resulterade i att jag sov till 11.20. Jag hatar att sova så länge :-S Nu kommer fredrik vara trött ikväll och jag kommer inte kunna sova så kommer jag ligga och prata och störa honom när han borde sova xD. Kanske ska jag lära mig att vara tyst?

Men men. Inte blivit mycket sovande inatt alltså. Först somnade jag väl 1.30 eller nåt. Hade jättesvårt att somna inatt och sen var det ju till att gå upp med Fredrik vid 5.20 så det blir ju 4 timmar. Sen 3 timmar till. Det är nog inga bra sovvanor jag har xD..

Skönt att inte behöva vara i skolan idag för jag mår ganska dåligt hela tiden. haha..
Usch va positiv jag känner mig.

Idag är det förälfraträff som Emil ska komma och vara med på. Hoppas dom tar upp barnuppfostran och sånt eller nåt då för han ska ju inte vara med när jag föder precis xD Det ska ju Emelie vara :-) Eller om den blir för tidigt född och Emelie inte hinner får jag tvinga med Fredrik xD haha.. Jag måste börja packa en väska nu snart också. MAmma har tjatat om det men jag vet inte vad jag ska packa. Mina mysbyxor ligger i tvättkorgen men jag får la ta mig i kragen och tvätta nu någon dag.

Och nu ska jag ta mig i kragen och äta tror jag om en liten stund. Men jag är rädd för att gå upp till 14 igen. Jag vill inte!

haha
Så avslutar vi med något positivt.
Idag är det tre månader sen jag och Fredrik blev ihop.
Tre mysiga månader! Fast vi har bestämt oss att inte riktigt fira något fören det gått åtminstonde 6 månader. Men det är ju när det gått ett år som man kan fira egentligen.
Men men..

HA DET GÖTTT
//Ansa och X

11 januari 09, v.33+3

Hej hopp!

Idag har vart en seg dag! Har mest legat i sängen om jag ska vara ärlig :-P
Det blir ingen skola för mig imorgon! Känner att jag inte orkar med det!
Idag har vi ätit frukost, gått och lagt oss igen och bara legat! Sen spelade vi lite kort och sen gick vi och la oss igen! haha. Efter det sprang vi upp och ner för trapphuset två gånger för att sen hoppa i ett lååååååååångt bad!! Latdag! Sen lagade vi lite mat och nu sitter jag här ungefär :-D

haha lagomt slapp dag!

Har spelat lite guitar hero med nu innan jag satte mig här. Jag börjar bli GRYM! ;-) Not!
haha.

X har vart lagom stilla idag men imorse fick jag en ond värk och igår glömde jag kolla upp vad förvärkar är så ska nog göra det nu! haha.
Jobbigt att det börjat göra ont så mycket! Är det normalt?

aja
HA det topp!

Ansa, X och Fiddelutten!

10 Januari 09, 33+2

Hejsan hejsan!

Härlig lördag idag! Jag och fredrik har vart inne i göteborg och kollat lite och köpt en liten växt. Heheh.. En liten flugätare som Fredrik ska odla här så att hans katter inte förstör den.. Vi fikade också på ett litet fik i arkaden :-D.. Gott gott med kycklingmacka!

X har varit väldigt stilla idag men magen har gjort ont :-/.. Vad är förvärkar egentligen och varför har man dom? Ska kolla det på nätet nu tänkte jag och se om jag hittar men är det någon som vet får ni gärna skriva det till mig!.

Blodsockret har vart knas idag igen. Eller imorse iaf. Efter frukosten låg jag på 15 och gick inte ner fören 3 timmar senare ungefär. Kneep!

Just nu väntar vi på att pappa ska laga middag som vi ska äta nere i vardagsrummet med tända ljus och dricka lite cider(alkoholfri ;)) till. MUMS!! Vi har bestämt oss att vi ska vara lite romantiska. hehe. Sen så ska vi göra lite hallon och blåbärssmoothie med vaniljyoghurt och så en liten bit mörk choklad till ;-) Mumsimumsi!

Inte mer än 7 veckor kvar nu!
antagligen inte mer än 6 veckor och 5 dagar kvar :-D
SPÄNNANDE!

Vi hörs när vi hörs!!!

Hur det gick till när jag bestämde mig för att behålla X

Hej hej!

Jag tänkte skriva ner och förklara lite hur det gick till när jag bestämde mig för att behålla X.
För jag förstår om alla tänker att det var lite konstigt gjort.
Det bästa när man har diabetes är ju att ha en planerad graviditet då det kan skada fostret att gå in i en graviditet med ett högt "månadsvärde" hbA1c. Mitt låg på 7,8 vilket är högt! Man bör ligga på 5,0-5,5. Dessutom är jag ju bara 18 år och inte ihop med barnets pappa. Det känns ju då som att man har allt emot sig?

Det började med att jag blev mer och mer sjuk under juni/juli månad. Jag kunde inte mer än att ligga hemma och spy ungefär men eftersom jag hade mens tänkte jag ju aldrig på att det kunde vara en graviditet. Men iaf efter många undersökningar hos doktorn så sa min sjuksköterska ändå att hon tyckte att jag skulle kolla upp så att det inte var en graviditet. Mensen var ju mindre än vad den brukade vara. Så jag gick till ungdomsmottagningen och kollade upp det och där kom domen, jag var gravid! Den första känslan jag kände var enorm lycka, varför? Det vet jag inte själv men ändå tänk så underbart att veta att man har något inom en som kommer bli ens barn? Något som man älskar över allt annat bara genom att veta att det finns där inne. Sen när jag kom hem och började fundera var det ju många tankar i mitt huvud. Hur ska det gå med skolan? Vad kommer hända? Kommer jag verkligen kunna ta hand om ett barn? Har jag de ekonomiska förutsättningarna för det?
Svaret var ju självklart, Nej jag har inte råd, skolan kommer kanske inte gå så bra och jag tror inte jag klarar av att ta hand om ett barn. Så det bestämdes en tid för abort. Jag gick dit med en kompis med mig som stöttade mig. Men när jag gick in i rummet och såg den lilla tabletten som låg där började jag storgråta. Hur skulle jag kunna döda någon som jag redan älskade? Någon som inte ens var mer än ett embryo men som var en del av mig? Det skulle ju vara som att hugga av mig armen. Jag kände att jag kunde inte leva med känslan av att jag hade mördat någon.
Jag gick därifrån med bestämda steg men beställde ändå en ny tid för ett nytt försök eftersom de som visste om min graviditet ville alla att jag skulle göra abort eller dom ville inte det riktigt men dom ville mitt egna bästa.
Jag bestämde efter andra försöket till abort med samma resultat att det bästa för mig är att inte ta bort det som jag älskade. Att inte mörda den lilla sak i min mage som redan betydde så mycket för mig.
Efter det så stöttade alla mig självklart eftersom de nog insåg att det var det här som var bäst för mig. Jag skulle inte kunna leva ett lyckligt liv med ett mord i mitt samvete. MEN nu får ni inte tro att jag tycker det är fel av folk som gör abort! Det är jättebra att det finns som ett alternativ och jag tycker var och en får bestämma själv vad som är bäst för dom. För mig funkade det inte med abort för att innerst inne i mig kändes det som mord.

Det finns inte mycket mer att berätta men jag ångrar inte mitt beslut.

Vill tacka alla som har stöttat mig igenom det här så sjukt mycket
Mamma, pappa och min syster som har varit riktigt bra stöttepelare!
Linda som alltid varit positiv till X och fått mig tänka på dom bra sakerna!

Och sist men inte minst
Min underbara Fredrik som jag träffade i oktober som hjälper mig och stöttar mig alltid och med allt!
Tror inte jag hade klarat det så bra om det inte hade vart för dig. Har inte kännt dig så sjukt länge men ändå betyder du redan så mycket! Det är så underbart när du känner på min mage när X rör sig och du ändå även om X inte är din ser glad ut och gör mig glad!

Finns inga som er!
Är så glad att jag har er alla!

Kraaaaam!

9/1-09, v 33+1

Tur att det inte vart skola idag.
Mitt blodsocker är helkonstigt :-(
Jag låg på 11 när jag vaknade men tänkte att jag ändå skulle äa frukost för det blir ju inte bättre av att man väntar oftast men sen efter det har jag gått upp till 16 :-( X kommer bli feet! och jag kan inte göra något åt det.. Men kommer älska mitt lille fetto ändå ;-)

Jävlans jobbigt att trycka ut den bara?

Aja. Sjukhusbesöken gick la bra igår! Lite småsaker bara som inte stämde ^_^ Hba1c ligger på 5,7 alltså är det för högt. Jag som tycker jag skött mig så bra? Inte tillräckligt tydligen. Mvc sköterskan tyckte att jag inte skulle gå tillbaka till skolan utan att jag skulle stanna hemma och försöka ta hand om mig istället för att åka dit och stressa och så. Får la försöka få det bli så då men undrar hur skolan kommer tycka. Vill ju gåut gymnasiet nu!!!!

Hehe skickade ett mail till linjen som jag ska söka efter gymnasiet idag. Får se vad dom svarar. Hoppas att det kommer gå bra. :-)
Får la försöka hitta lite fler linjer. Men vad finns det som intresserar mig egentligen? Hahah.. Är det någon som kommer på det så kan ni ju ta och slå en pling och berätta det för mig :-D..

Sååå som ni förstår så mår jag allmänt inte bra idag! Blodsocker är bajs och då är det mesta andra bajs med. haha men kanske ska bowla med fredrik sen! :-) Skojj skojj!

Ni får ha det så bra nu för jag ska ner till duschen tror jag.. Om jag orkar?

KRAAAAAAAAAAAM!

8 januari-09, 33+0

Hej hej!!

Idag hade jag världens tur. Kände mig inte frisk alls när jag vaknade och stängde bara av klockan och somnade om ungrfär xD INTE bra när man ska ha Engelska som man ska ha muntlig redovisning i! AJ AJ AJ! Men iaf. När jag vaknade sen och gick upp och kollade skolans hemsida så visdade det sig att läraren ändå var sjuk :-D
HAHA.
Så idag är jag tjejen med världstur! Vi skulle jobba med bokrecensionen och den är jag ju redan klar med :-D

Yippie yay!

Så det blev ingen riktig första dag i skolan för mig! Jag va ju där igår men då var det ju inte riktigt skoldag. Ellen som läraren heter som vi ska ha imorgon är också sjuk så undra om det blir något imorgon heller?

Något mer kul är att det har snöat :-D mohhaha.. Fast snön kommer säkert ha försvunnit innan jag har tagit mig ork att gå ut i snön! haha. Ska gå till pappas jobb om en timme för han ska köra mig till sjukhuset. Det är besök hos både barnmorskan och diabetessköterskan idag! Usch ska till Anne Barne för att maria är sjuk :-/ Not funny!

X har varit någorlunda still inatt så jag har fått sova rätt okej :D har bara vaknat en gång då jag var låg, gott gott!

Nu har jag inte mycket mer att skriva.
Jag äger inte någon vidare värst skrivartalang!
Nu är det 7 veckor kvar till den 25e feb :-D
Fast den 25e feb är en Onsdag och idag är det torsdag!
Det får jag inte riktigt ihop? Men men man får lita på dom som vet xD

Tjohopp
Från
Ansa och X

7 Januari 09, V32+6

Hej hopp gummianka!

imorgon är det bara 7 veckor kvar till X:et förmodligen tittar ut!

Humm kanske skulle skrivit mer igår men det är så mycket som händer och fötter så jag har nästan ingen ork!
Men men nu sitter jag i skolan iaf och håller på att tenta av Engelska C! Ska bli gött när det är gjort men nu känns det mest jobbigt. Har muntliga delen imorgon, it makes me wanna puke!
Ska snacka om diabetes i någon halvtimma!!

På föräldraträffen snackade vi om saker som när det är dags att åka in till sjukhuset när man får värkar och så. Emelie fick lära sig att hon skulle massera mig eller så blir det kanske fredrik som får börja massera eller nåt när värkarna nu kommer :P få se vem som är närmast till hands när det väl händer. Humm va hände mer? Det händer faktist inte så jättemycket, det var en barnmorska som stog där framme och snackade om vad som händer ungefär när barnet ska födas och nästa gång tror jag det ska handla mer om föräldraskap fast med en förlossningsvideo på slutet :P haha. SPÄNNANDE! Sitta och kolla på någon som ligger och föder och skriker... Usch, undrar om inte det kommer göra en ännu mer rädd? Men men Det finns ju ingen återvändo nu precis!

Sen något annat lite småjobbigt men ändå roligt på sitt sätt är att X rör sig som fan och ofta känns det som han/hon håller på att trycka sönder mina revben! haha. Ska det vara så? Vet inte hur mycket jag vågar trycka till den heller för tänk om man skulle råka bryta nacken på x eller nåt? Läääskigt.

Det var en mamma på föräldragruppen faktist som hette evelina och jag känner precis som hon uttryckte det just nu.
"Just nu är jag inte så rädd jag vill mest bara att den ska komma ut!)
Mend et är klart att man tänker på att det kommer göra ont att trycka ut den lille skiten. Eller store kanske man ska säga om den nu kommer väg 4,5 kilo eller nåt :P
Senast sa doktorn ju 4kg men jag antar att mitt blodsocker är för dåligt och kommer göra att h*n växer ännu mer.

Sen är den eviga frågan just nu ska man välja att föda i Halmstad eller i Göteborg?
Dom säger att det är lugnare och bättre i halmstad men det ligger ju så långt bort? Men det kanske inte spelar någon roll? Vad vet jag :-S

Jaja,
Ikväll blir det till att ta det lugnt och krama på min Fredrik <3
Nu ska jag gå och försöka käka lunch tror jag. Vet inte om dom tagit fram den än men ska kolla.

*Ha det gött så länge så hörs vi!

//AnnaLisa och X

6 Januari-09, V.32+5

Hej hej!

Bara 7 veckor och 2(högst 4) dagar kvar innan lilla X ska titta ut! ^_^
Spännande!
Men börjar bli så fruktansvärt trött.. Känner att jag inte orkar särkilt mycket och är allmänt asnurrig och seg i huvudet jämt! haha.
Längtar tills tiden gått..

Igår var det massa plugg och föräldraträff som var ganska eumm spännande??????
haha..

Aja idag ska jag umgås med min stjärna som orkar lyssna på alla mina krämpor och allt mitt klag ;-)<3

Bye bye
Auf wiedersehen
God natt!

AnnaLisa, X och Fredrik :-D

4 Januari 09 - v32+3

Hej hopp!!!

Här händer det inte mycket nu för tiden!
Igår var Linda här och pluggade, nästan klar med svenska arbetet nu :-)
Och idag har jag pluggat religion med mamma! Kul, kul! Eller inte!
Jag och Fredrik var på bio igår och åt thai-mat med, vi såg the spirit här i kungsbacka. Det va inte den bästa filmen jag sett i miit liv kan man ju säga iaf, hehe.

Sen idag eller imorse var vi ute på en promenad med hundarna med :-)
Det va ju så himla fint väder! Då tog vi lite bilder så nu kommer lite bilder på idag och dagar innan och så upp här...

Enjoy!




Lite olika bilder på dom små voffsarna från en promenad för någon vecka sen :-)


Puss!

Älsklingen fin och penny gör något mystiskt i bakgrunden!

Jag! ^^

Hundöga!

Hahaha vackra hundar vi har ;-)

Lite bättre :-D

Willmis!

Ute på promenad :-D

Man blir snurrig av den här bilden :-O

Willmaplutt!

HAHA!

Den här bilden får va den sista bilden och nu kommer ett litet videoklipp från vår promenad :P haha


2 Januari - 09, v.32+1

Hej hopp allihop!

Det har vart en seg dag idag.. Tänkte plugga men så blev det inte riktigt som vanligt. Gjorde lite iaf.
X har varit väldigt still och snäll :-)
Fredrik kom hit från jobbet vid 14 eller nåt sånt och sen va vi ute och försökte få tag på recept och hämta ut lite stickor till blodsockermätaren ändå till klockan 17 haha..
Blev en massa velande.

Så det har inte hunnit med så mycket idag tyvärr men snart ska jag och Fredrik kolla på film och kanske åka och köpa lite frukt att göra fruktsallad av :-D..

MYYYYSSS!!!

Funderade imorse på om jag egentligen kommer bli sån bra mamma, haha. Orkade inte gå upp fören klockan 11 och då orkade jag inte göra frukost, haha.
Usch sånt lateri får man inte hålla på med när X är ute! 7 veckor och 6 dagar kvar nu!
Exiting.

Och första föräldraträffen med syster på måndag :-D spännande det med.

Jaja..
Nu ska jag kolla när Fredrik spelar en sista låt på guitar hero och sen ska vi ut och shoppa frukt :P

Have it nice
Kraam från


Ansa och X

1 Januari -09, V.32+0

Hoj hoj på er!

Nu är det 2009 :-D och bara 8 veckor till min lilla prins eller prinsessa föds <3 ;-)
Otroligt så fort tiden går verkligen! Kommer ihåg när det var år 2000 och man tänkte "WOW om 10 år är jag 20 och det är år 2010, va konstigt det låter btw" och nu är det liksom bara ett år kvar till 2010. haha..

Aja. Jag hoppas att alla hade ett kul nyår igår! Jag hade det jättemysigt med Fredrik och vi sprang runt och tände på massa "småbomber" och spelade lite guitar hero och bara MÖS! Underbar nyår!.

Hoppas dessa 8 veckor kommer gå fort! Hehe.. Vill ha min lille ängel här nu och börjar bli trött på att bära omkring på massa extra kilo! Haha.

Idag har vi mest bara vaknat och åkt till farmor och vart där en stund. Kul att träffa Björn och Emelie och så! Sen har vi hämtat våra grejer hos fredrik och åkt hit. Lite läxa har blivit gjort. Sen har det vart mycket pysslande med Guitar Hero ;) haha det är ett beroende framkallande spel verkligen!

Tror vi ska kolla film nu och sen sova. Fredrik måste jobba imorgon ändå :-( men bara en liten stund som tur är.

X har inte rört sig jättemycket idag men ändå lite. Vi har snackat lite om förlossning och så idag och på måndag blir det till att gå på föräldraträffar eller vad det heter. Känns lite läskigt men ändå kul.
Känns bra att ha min lilla Fredrik som stöttar med allt :-D.

Känner mig trött som fan och vet inte vad jag ska skriva om mer men det kommer mer någon annan dag

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!
Från
AnnaLisa och X

RSS 2.0